Зеленський підтримав пропозиції щодо посилення нагляду за дотриманням карантину та про дострокові канікули – прессекретарка

Зеленський підтримав низку заходів із протидії зростанню захворюваності на COVID-19
Фото: president.gov.ua

11 жовтня на нараді за участю президента України Володимира Зеленського обговорювали заходи щодо поліпшення епідситуації у країні. Глава держави погодився із пропозицією посилити нагляд за дотриманням карантинних заходів у публічних місцях і закладах, розповіла його прессекретарка Юлія Мендель.

Президент України Володимир Зеленський на нараді відомств, відповідальних за охорону здоров'я, підтримав пропозиції посилити нагляд за дотриманням карантинних заходів у публічних місцях і закладах, а також раніше почати канікули у школах для зменшення динаміки зараження коронавірусною інфекцією. Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомила прессекретарка глави держави Юлія Мендель.

"Зеленський... також зазначив, що Міністерство охорони здоров'я повинно забезпечити лікарні ліжками, киснем і медикаментами, які використовуються для допомоги хворим коронавірусною інфекцією", – сказала вона.

На зустрічі за участю Зеленського ухвалили низку рішень, які покликані поліпшити епідемічну ситуацію в країні. Зокрема, запропоновано почати осінні шкільні канікули з 15 жовтня, перевести виші на дистанційну форму навчання, у Києві, Одесі, Маріуполі підготувати до розгортання тимчасові госпіталі на випадок перевантаження медичних установ.

В Україні станом на 11 жовтня зареєстровано понад 261 тис. випадків коронавірусної інфекції, з яких 4768 – протягом останньої доби. Померло 4972 хворих на COVID-19, 112 570 пацієнтів одужали.