Зеленський підвищив у званні нового очільника поліції Києва

Вигівського було призначено начальником поліції Києва 11 серпня
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський підвищив у званні нового керівника управління Національної поліції Києва Івана Вигівського. Відповідний указ №431/2021 опублікували 24 серпня на сайті глави держави.

рисвоїти спеціальне звання генерала поліції третього рангу полковнику поліції Вигівському Івану Михайловичу – начальнику Головного управління Національної поліції у місті Києві", – ідеться в указі президента.

Цим же документом Зеленський надав спеціальне звання генерала поліції першого рангу голові Національної поліції України Ігорю Клименку, який до цього був генералом поліції другого рангу.

Контекст:

11 серпня голова поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що подав у відставку з посади, яку обіймав.

Цього самого дня міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський відрекомендував нового голову столичної поліції – Івана Вигівського.

Вигівський народився 26 березня 1980 року у Житомирській області. Служить в органах внутрішніх справ із 1999 року. У 2003 році закінчив Національний університет внутрішніх справ України.

З 2015-го до 2016 року працював начальником Очаківського відділу поліції ГУНП у Миколаївській області. З 2016-го до 2020 року обіймав посаду заступника начальника Головного управління – начальника слідчого управління ГУНП у Миколаївській області. У 2020–2021 роках був на посаді голови ГУНП у Полтавській області.