Зеленський показав відео, як вручив орден "Золота Зірка" Герою України Залужному. Ексголовнокомандувач ЗСУ двічі обійняв президента на церемонії

Під час церемонії в Маріїнському палаці в Києві Залужний двічі обійняв Зеленського
Фото: president.gov.ua

Глава Української держави Володимир Зеленський 9 лютого у Facebook опублікував відео із церемонії вручення ордена "Золота Зірка", яка відбулася в Маріїнському палаці в Києві, військовослужбовцям, котрим надали звання Героя України.

"Україна вже змогла зупинити Росію. Україна навчилася захищати своє саме так, як потрібно, щоб перемагати. І ми маємо пройти весь цей шлях саме так, як потрібно, щоб досягти українських цілей", – написав коментар президент.

На оприлюдненому відео Зеленський, зокрема, вручив грамоту про надання звання Героя України, а також орден "Золота Зірка" Валерієві Залужному, якого 8 лютого звільнив з посади головнокомандувача ЗСУ.

Фото: president.gov.ua

Під час церемонії вже ексголовнокомандувач ЗСУ двічі обійняв президента.

Окрім того, Зеленський надав звання Героя України начальнику ГУР Міноборони Кирилові Буданову.

Фото: president.gov.ua

Момент нагородження Залужного й Буданова опублікували в Telegram засновника інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитра Гордона.

Контекст:

Валерій Залужний обіймав посаду головнокомандувача ЗСУ з липня 2021 року до 8 лютого 2024-го. Зеленський пояснив відставку головнокомандувача необхідністю оновлення керівництва Збройних сил. Новим головнокомандувачем було призначено генерал-полковника Олександра Сирського, який із 2019 року був командувачем Сухопутних військ ЗСУ.

Буданов очолює ГУР Міноборони із серпня 2020 року. Відомо, що він брав участь у бойових операціях як до, так і після призначення главою військової розвідки.

Сирський у Telegram привітав Залужного й Буданова із наданням звання Героя України.