Зеленський поспілкувався зі спортсменами, які представлятимуть Україну на Олімпіаді 2024

Це вже досягнення, що під час війни Україна бере участь в Олімпіаді, зазначив Зеленський
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський повідомив 24 липня у вечірньому відеозверненні, що провів розмову з українськими спортсменами, які братимуть участь у літніх Олімпійських іграх у Парижі. Відеозапис опубліковано у Facebook Офісу президента.

"Поспілкувався з нашими олімпійцями. З командою України, яка вже цього тижня представить нашу державу, наш український народ на літніх Іграх у Парижі. Це вже досягнення українців – що в час такої війни і повномасштабного російського терору ми все ж підготувалися, ми все ж беремо участь в Олімпіаді, – наголосив Зеленський. – Наш прапор, український гімн будуть у Франції нарівні з усіма націями, які поважають життя, які поважають принципи олімпізму".

Президент висловив подяку всім, хто "захистив принципи олімпізму від спотворення і не допустив прапорів на Олімпіаді та участі держави-терориста".

"[Нелегітимний російський президент Володимир] Путін робить так, що єдиний російський спорт сьогодні – це вбивства людей. І світ ніколи не буде толерувати це. Росія повинна програти у війні, програти в терорі. Тоді виграє життя. Усе для цього робимо", – додав Зеленський.

Контекст:

Олімпійські ігри в Парижі триватимуть із 26 липня (офіційне відкриття) до 11 серпня 2024 року.

Україну на Олімпіаді 2024 року буде представлено найменшою в історії кількістю спортсменів – 140.