Зеленський: Проблема в тому, що Путін убив так багато людей, і він перебуває на нашій території

Зеленський закликав зробити все, щоб зупинити війну в Україні
Фото: president.gov.ua

Глава Української держави Володимир Зеленський заявив, що повномасштабну російську агресію проти України "не треба було розпочинати". Про це президент сказав 27 вересня на брифінгу в Нью-Йорку після зустрічі з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом, відео опублікували на сайті Fox News.

"Я думаю, що проблема в тому, що [нелегітимний російський президент Володимир] Путін убив так багато людей, і, звичайно, ми маємо зробити все, щоб тиснути на нього й зупинити цю війну, – зазначив Зеленський. – Він [Путін] перебуває на нашій території. Це найважливіше. Він перебуває на нашій території. І як зупинити війну, як тиснути на нього, як ми можемо. Ми маємо це зробити".

Президент висловив подяку США за підтримку, зазначивши, що Україна дуже цінує її.

"І, звісно, ми розуміємо, що США можуть бути лідером на будь-яких переговорах", – додав Зеленський.

Контекст:

27 серпня Зеленський розповів, що планує презентувати план перемоги України у війні проти країни-агресора РФ президенту США Джо Байдену, а також кандидатам у президенти – Камалі Гарріс (Демократична партія) і Трампу (Республіканська партія). Зеленський зазначав, що він хоче "почути реакцію" Трампа на план перемоги, який уже повністю готовий.

Зеленський і Трамп зустрілися в Нью-Йорку у Trump Tower 27 вересня. Трамп перед початком переговорів заявив, що в нього "дуже добрі стосунки" із Зеленським і Путіним. Зі свого боку Зеленський сказав, що вважає, що в нього із Трампом спільна думка, що війна в Україні має припинитися, а Путін – не переможе.

Після переговорів Трамп заявив, що він за "справедливу угоду для всіх" для закінчення війни.