Зеленський провів засідання ставки, на якому розглянули комплектацію бригад для ротації на найскладніших ділянках фронту

Однією з важливих тем засідання ставки було озброєння, зазначив Зеленський
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський повідомив у Telegram 16 липня, що провів засідання ставки верховного головнокомандувача.

"Була доповідь головкома Олександра Сирського про ситуацію на основних напрямках: Покровськ, Торецьк, Часів Яр, Куп'янськ, Вовчанськ і всі інші. Задуми російських військ і наша відповідь на них", – розповів глава держави.

За словами Зеленського, багато часу присвятили темі комплектації бригад для ротації на найскладніших ділянках.

"Люди, зброя, військова техніка, належне матеріально-технічне забезпечення. Доповідав начальник Генштабу Анатолій Баргилевич", – написав президент.

Крім того, ще однією важливою темою засідання ставки було озброєння, додав Зеленський.

"Весь перелік власного виробництва – снаряди, дрони, техніка, а також надходження від партнерів. Працюємо з ними на всіх рівнях, щоб оперативно усувати всі перепони і пришвидшувати постачання", – наголосив президент.

Контекст:

Ставку верховного головнокомандувача Зеленський створив 24 лютого 2022 року, в день початку повномасштабного вторгнення в Україну країни-агресора Росії.

В інтерв'ю, яке вийшло 3 липня, Зеленський розповів, що у ЗСУ є 14 бригад без озброєння через повільне надходження зброї із Заходу. Президент зазначив, що через брак зброї поки невідомо, коли будуть контрнаступальні дії.