Зеленський разом із першою леді України зустрілися із королем та королевою Швеції. Фото

Олена та Володимир Зеленські зустрілися з королем Карлом XVI Густавом і королевою Сильвією
Фото: president.gov.ua

У межах візиту до Швеції 19 серпня президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська зустрілися з королем Швеції Карлом XVI Густавом і королевою Сильвією. Про це поінформував пресцентр ОПУ.

Зазначають, що Зеленський висловив подяку Швеції за всебічну підтримку України в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність.

"Високо цінуємо потужну допомогу Швеції за всіма можливими напрямами. Це вагомий внесок у боротьбу українців за свободу та європейське майбутнє", – наголосив президент.

Зеленський під час зустрічі наголосив на підтримці з боку Швеції українських громадян, які були змушені шукати тимчасового прихистку, рятуючись від російської агресії.

Як указали в ОПУ, президент окремо подякував королівській родині Швеції за велику увагу до потреб українців.

"Володимир та Олена Зеленські також розповіли про наслідки розв'язаної РФ агресивної війни й окремо подякували за гуманітарну допомогу шведської сторони постраждалим в Україні", – резюмували в Офісі президента.

Контекст:

Зеленський з офіційним візитом прибув у Швецію 19 серпня. Президент наголосив, що першочерговим завданням поїздки стане посилення українських воїнів на землі та в небі, розвиток двосторонньої співпраці, зокрема в оборонно-промисловому комплексі, європейська інтеграція України та спільна безпека у євроатлантичному просторі.

Глава Української держави під час візиту провів зустріч із прем'єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном. За її підсумками вони підписали спільну заяву про посилену співпрацю щодо платформи БМП CV90. Зеленський зазначав, що їх вироблятимуть в Україні.

За словами Крістерссона, після повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ у лютому минулого року Швеція надала Україні €2,2 млрд допомоги.