Зеленський розповів, скільки лікарень зарезервували для хворих на COVID-19

Зеленський обговорив, як запобігти поширенню коронавірусу
Фото: president.gov.ua

Щоб забезпечити киснем ліжка в опорних лікарнях, у регіони перерахували 571 млн грн. По всій Україні киснем забезпечили 15,5 тис. ліжок, повідомила пресслужба президента Володимира Зеленського.

Національна служба здоров'я України (НСЗУ) в жовтні зарезервувала додатково 23 лікарні для заражених коронавірусом, заявив президент України Володимир Зеленський 19 жовтня на нараді із представниками уряду щодо запобігання поширенню і ліквідації наслідків коронавірусу. Реліз за підсумками наради опублікував Офіс президента України.

За даними НСЗУ, зараз пацієнтів із коронавірусною інфекцією в Україні лікують у 355 закладах, у яких передбачено 88,8 тис. ліжок. 

У разі зростання кількості заражених коронавірусом у лікарнях має бути досить ліжок із киснем. Для цього в регіони вже перерахували 571 млн грн субвенції, уточнив президент.

Український уряд працює над розгортанням ліжок у немедичних установах у Києві, Одесі та в Донецькій області, розповіли в Офісі президента України. Інвентаризацію ліжок провели також в інститутах Національної академії медичних наук і лікарнях "Укрзалізниці".

Представники Міністерства охорони здоров'я України доповіли, що їхнє відомство ліцензує підприємства, які виробляють необхідний кисень для лікарень.

"Нині в Україні 15,5 тис. ліжок у лікарнях забезпечені киснем, майже 7,5 тис. – вільні", – написано в повідомленні.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на 19 жовтня в Україні зафіксовано 303 638 випадків зараження коронавірусом, із них 4766 – протягом останньої доби. Від початку епідемії у країні померло 5673 пацієнти з COVID-19, одужало 126 489.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко припустив збільшення кількості хворих на COVID-19 в Україні до 17 тис. на добу.