Зеленський – серед фаворитів букмекерів на здобуття Нобелівської премії миру, поступається росіянину

Зеленський рік тому теж був серед фаворитів
Фото: EPA

Президент України Володимир Зеленський потрапив до списку фаворитів букмекерів на здобуття Нобелівської премії миру 2024 року. Про це йдеться в матеріалі Reuters, опублікованому 3 жовтня.

Агентство вважає, що Зеленський "навряд чи переможе", оскільки він є лідером країни, яка перебуває у стані війни.

Наприклад, за даними букмекерської біржі Betfair, однієї з найбільших у світі, Зеленський посідає друге місце з коефіцієнтом 9,0.

На першому місці – нині покійний російський опозиціонер Олексій Навальний (коефіцієнт 1,5).

Reuters пише, що перемога росіянина неможлива, бо він не зможе здобути премію посмертно.

Серед інших фаворитів на здобуття Нобелівської премії миру, за оцінками букмекерів Betfair, – шведська екоактивістка Грета Тунберг, ув'язнений у Китаї уйгурський активіст Ільхам Тохті, Міжнародний суд ООН, білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська та Всесвітня організація охорони здоров'я (у всіх – коефіцієнт 13,0).

Скріншот: nicerodds.co.uk

Минулого року Зеленський теж був серед фаворитів на здобуття Нобелівської премії миру, але її присудили іранській правозахисниці Наргес Мохаммаді (вона перебуває в іранській в'язниці).

Контекст:

Лауреатів Нобелівських премій традиційно оголошують на початку жовтня, а премії вручають у грудні. П'ять із шести премій вручають у Стокгольмі, і лише премію миру – у столиці Норвегії Осло.