Зеленський виступить на засіданні уряду Великобританії. Він стане першим із 1997 року іноземним лідером, який звернеться до британського кабміну

Зеленський стане першим іноземним гостем на Даунінг-стріт, відколи туди в'їхав прем'єр Стармер, зазначили в британському уряді
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський зранку 19 липня виступить на позачерговому засіданні уряду Великобританії. Про це повідомляють на сайті британського кабміну 18 липня.

Зазначають, що Зеленський стане першим іноземним гостем на Даунінг-стріт відтоді, як туди в'їхав Кір Стармер, а також першим іноземним лідером, який особисто виступить на засіданні британського уряду, після президента США Білла Клінтона 1997 року.

"Україна є і завжди залишиться в серці порядку денного мого уряду, тому цілком доречно, що президент Зеленський виступить з історичним зверненням до мого кабінету", – наголосив Стармер.

Очікують, що лідери двох країн також погодять договір про підтримку оборонного експорту, який підпишуть міністри оборони, щоб запустити оборонно-промислові бази Великобританії та України і збільшити виробництво військової техніки та зброї.

Контекст:

Зеленський 18 липня прибув до Великобританії на саміт Європейської політичної спільноти. На його полях президент України підписав дві угоди щодо безпеки – із Чехією та Словенією.

Зеленський також провів зустрічі з президентом Сербії Александром Вучичем і прем'єром Іспанії Педро Санчесом.

Під час візиту Зеленського до Великобританії 18 липня відбулася його аудієнція у короля Чарльза ІІІ.