Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження воєнного стану й мобілізації до 9 листопада. Парламент затвердить їх сьогодні – нардеп

Президент пропонує продовжити чинний стан із 12 серпня на 90 днів
Фото: president.gov.ua

Президент України вніс до Верховної Ради законопроєкти про продовження воєнного стану (№11433) й загальну мобілізацію в країні (№11434). Про це народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк 23 липня повідомив у Telegram.

Глава держави пропонує продовжити чинний режим із 12 серпня на 90 днів, тобто до 9 листопада.

Железняк прогнозує, що законопроєкти сьогодні ж пройдуть погодження в комітетах ВР і парламент їх ухвалить. Це буде вже 12-те голосування Ради щодо цих питань, зазначив нардеп.

Контекст:

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну вранці 24 лютого 2022 року Зеленський оголосив воєнний стан і загальну мобілізацію.

Зеленський вніс законопроєкти №11234 та №11235 на розгляд парламенту 6 травня, комітет Ради з питань національної безпеки схвалив їх 7 травня.

Рада на засіданні 8 травня підтримала документи, продовживши на 90 днів дію воєнного стану й загальну мобілізацію в Україні – до 11 серпня. Після того як їх підписав Зеленський, закони набули чинності.