Зеленський ушанував пам'ять воїнів, загиблих за незалежність України

Зеленський поклав квіти до Стіни пам'яті на Михайлівській площі
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський узяв участь у заходах, присвячених Дню захисника України.

Президент України Володимир Зеленський ушанував пам'ять воїнів, які загинули під час воєнних дій за незалежність України. Про це 14 жовтня повідомила пресслужба президента.

Глава держави поклав квіти до Стіни пам'яті на Михайлівській площі в Києві. У церемонії також узяв участь глава Офісу президента України Андрій Єрмак, указано в повідомленні.

Зеленський подякував чоловікам та жінкам, юнакам і дівчатам зі Збройних сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та інших силових структур, а також добровольцям, волонтерам, медикам, зазначили у пресслужбі.

"Ми дуже швидко звикаємо до хорошого, сприймаємо це як звичний стан речей. Та не маємо забувати: коли ми вечеряємо у ресторані, їдемо з друзями на пікнік, граємося зі своїми дітьми, розважаємося, подорожуємо, одним словом – живемо, є ті, хто зі зброєю в руках і вдень, і вночі, і в спеку, і в мороз боронить нашу батьківщину. Щоб усі ми могли жити звичайним життям, а Україна мала самостійність і незалежність", – сказав президент.

14 жовтня в Україні святкують День захисника України. Свято встановив п'ятий президент України Петро Порошенко 2014 року, із 2015-го цей день є вихідним.

2014 року, відразу після анексії Криму, Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти і докази.