Зеленський заявив, що завданням влади є зробити Харків українською Кремнієвою долиною

Зеленський: Свого часу Павло Тичина питав: "Харків, Харків, де твоє обличчя?"
Фото: Володимир Зеленський / Facebook

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Харків має стати центром IT-індустрії і столицею оборонної промисловості.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Харків має стати столицею оборонної промисловості, машинобудування та IT-технологій.

"Харків часто називають студентською та науковою столицею. Наше завдання – зробити регіон ще й столицею оборонпрому, машинобудування та ІТ, своєрідною українською Кремнієвою долиною", – написав Зеленський на своїй сторінці у Facebook.

Він висловив думку, що регіон буде швидко розвиватися.

"Свого часу [український поет] Павло Тичина питав: "Харків, Харків, де твоє обличчя?" Так от, переконаний – уже за кілька років і без того симпатичне обличчя Харківщини буде ще розумнішим, ще більш вольовим і ще щасливішим", – додав президент.

Кремнієва долина – частина американського штату Каліфорнія, неподалік від Сан-Франциско, також відома як Силіконова долина. У Кремнієвій долині зосереджено приблизно половину всього науково-технічного потенціалу США у сфері розроблення і виробництва комп'ютерів та їхніх складників, особливо мікропроцесорів, а також програмного забезпечення, пристроїв мобільного зв'язку, біотехнологій.