Зеленський закликав британські фінансові кола створити Київ-Сіті

Зеленський побував на Лондонській біржі
Фото: president.gov.ua

Під час відвідування Лондонської біржі президент України Володимир Зеленський закликав британських фінансистів скористатися наявними можливостями для інвестування в Україну. Зокрема, запропоновано розглянути створення фінансового центру Київ-Сіті за зразком лондонського Сіті.

Президент України Володимир Зеленський закликав британські фінансові кола активно використовувати нові можливості для інвестування в Україну, зокрема в межах розвитку ринків капіталу, приватизації державних об'єктів, побудови фінансової інфраструктури. Як повідомляє пресслужба глави держави, про це йшлося 8 жовтня під час візиту Зеленського до найстарішої у світі Лондонської фондової біржі.

"Ми запроваджуємо нові фінансові інструменти. Ми голосуємо закони, які запровадять нову фінансову політику, приваблять інвестиції", – зазначив на зустрічі Зеленський.

Під час зустрічі обговорювали перспективи залучення британських інвесторів до реалізації проєкту Київ-Сіті.

"Ми хотіли б побудувати Київ-Сіті – живий фінансовий центр, фінансове серце, а також район, у якому хочеться працювати й жити. Досвід, експертиза та допомога лондонського Сіті як провідного світового фінансового центру були б для нас надзвичайно корисними", – підкреслив Зеленський.