Зеленський звільнив Тимчук із посади голови Харківської ОДА, т.в.о. голови області призначено її заступника

Тимчук обіймала посаду голови ХОДА з листопада 2020 року
Фото: kharkivoda.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський 11 серпня звільнив Айну Тимчук із посади голови Харківської обласної державної адміністрації. Указ опубліковано на сайті глави держави.

"Звільнити Айну Леонідівну з посади голови Харківської обласної державної адміністрації згідно з поданою нею заявою", – ідеться в документі.

Раніше сьогодні звільнення Тимчук погодив Кабмін.

Наступним указом президент тимчасово поклав виконання обов'язків голови ОДА на заступника Тимчук Олександра Скакуна.

Харківське видання "Объектив" зазначає, що Скакун найдовше з нинішнього керівного складу ХОДА працює в облдержадміністрації. Він обіймає цю посаду з 11 січня 2017 року, і Тимчук була вже третім головою ОДА, із яким він працював.

У Харківській ОДА Скакун курирував роботу департаментів, які відповідають за "силовий блок", зокрема департаменту оборонної та мобілізаційної роботи та цивільного захисту. До того, як прийти в облдержадміністрацію, Скакун служив у СБУ – із 1995 року.

Контекст:

Тимчук обіймає посаду голови ХОДА з листопада 2020 року.

9 серпня 2021 року ЗМІ повідомили, що новим головою Харківської ОДА може стати ексголова Служби безпеки в Дніпропетровській області Володимир Верхогляд. Харківське видання Newsroom на початку липня писало, що Верхогляд претендує на цей пост і вже провів необхідні зустрічі в Офісі президента.