Зеленського нагородили Гербом Таллінна

У Таллінні побажали Зеленському та українському народу перемогти у війні проти РФ
Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський отримав від мерії столиці Естонії нагороду Герб Таллінна. Про це повідомили в Офісі президента.

"Президент України Володимир Зеленський отримав Герб Таллінна – нагороду, яку вручають на знак особливої пошани. Рішення про відзначення глави Української держави міськрада Таллінна ухвалила 5 травня", – ідеться в повідомленні.

Нагороду для Зеленського мер Таллінна Євген Осіновський передав 15 травня першому віцеспікеру Верховної Ради України Олександрові Корнієнку, який перебуває з візитом в Естонії.

Осіновський наголосив, що ця нагорода "демонструє солідарність Таллінна та його мешканців із народом України й підтримку його в героїчній боротьбі з російською агресією".

"У Європі у XXI столітті немає місця насильницькій зміні кордонів, убивству людей та бомбардуванню міст. Я впевнений, що ми виграємо цю війну. Бажаю вашому президентові та вашому народу успіхів у цій війні, що є важливим для всього світу. Впевнений, що Естонія, наш народ і Таллінн потужно стоять із вами в цій війні. Слава Україні!" – цитує ОП Осіновського.

Мерія Таллінна 20 квітня ухвалила рішення створити в естонській столиці площу імені України.

Контекст:

Естонія надала Україні військову допомогу обсягом як третина її оборонного бюджету, повідомив президент країни Алар Каріс 13 квітня під час візиту до Києва.

Естонія першою у світі визнала геноцидом дії Росії в Україні. Окрім того, вона прийняла понад 35 тис. українців-біженців і висловила готовність допомогти Україні у відновленні Житомирської області після війни.