Життя у підворітті, "1+1", вербування КДБ, Піховшек продався Медведчуку. Інтерв'ю Гордона з Миколою Вереснем. Відео

Микола Вересень: Чим закінчиться війна? Є таке поняття "нічия на нашу користь"
Фото: Roman Kravets / Facebook

На YouTube-каналі засновника інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитра Гордона вийшло інтерв'ю з українським телеведучим Миколою Вереснем.

Під час інтерв'ю Микола Вересень говорив про:

  • свою сім'ю, зокрема про батька – академіка, колишнього голову Верховної Ради Української РСР Костянтина Ситника;
  • те, чи намагався за радянських часів його завербувати КДБ;
  • те, як прийшов у журналістику і потрапив на BBC;
  • проросійського журналіста з України В'ячеслава Піховшека та його співпрацю з кумом нелегітимного президента РФ Володимира Путіна, колишнім українським політиком Віктором Медведчуком;
  • те, на якому каналі було працювати найкраще;
  • президента України Володимира Зеленського;
  • повномасштабну війну Росії проти України й те, чим вона закінчиться.

"[Чим закінчиться війна?] Є таке поняття, як "нічия на нашу користь". У березні 2022 року я сказав, що якщо клаптик України залишиться, але з українським президентом, з українським урядом, з українським парламентом, і якщо в цих людей не буде прямого зв'язку із Кремлем, тобто перед тим, як приймати рішення, вони не будуть [телефонувати]: "Володимире Володимировичу, а можна ми ось це зробимо?" – тоді Путін програв. Мета Путіна – щоб нас не було як системи, як держави, як суспільства. Якщо ми є – 40 нас млн, не дай боже, але якщо 30 млн, 20 млн, 10 млн, 5 млн, – значить, він не виграв. А якщо він не виграв, значить, ми виграли. Навряд чи війна закінчиться справедливо... Я вважаю, що боротися треба за всю Україну і, очевидно, за частину Росії, а от чи можна виграти? Це вже інше питання. Тому я думаю, боротьба попереду. Україна показує, що вона здатна воювати. Я абсолютно переконаний, що вона сама себе дивує", – сказав журналіст.

Микола Вересень (справжнє ім'я – Микола Ситник) народився 1960 року. Закінчив історичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Після закінчення університету був археологом-реставратором, моряком, викладачем історії в училищі.

У 1990-х розпочав журналістську кар'єру. Працював на ВВС, багатьох українських телеканалах ("1+1", "5 канал", К1, "Перший", "Прямий", "Апостроф TV") та радіостанціях. Зараз веде інформаційний марафон на каналі "Еспресо".