Чоловіку, якого підозрюють у тому, що він облив Вілкула зеленкою в Бердянську, загрожує до п'яти років позбавлення волі – поліція

Вілкула облили зеленкою 1 лютого
Фото: brd24.com

Правоохоронці передали до суду матеріали кримінального провадження стосовно чоловіка, якого підозрюють у тому, що в лютому він облив зеленкою кандидата у президенти України, нардепа від Опозиційного блоку Олександра Вілкула, повідомили в поліції.

Чоловіку, якого підозрюють у тому, що він облив кандидата у президенти України, нардепа від Опозиційного блоку Олександра Вілкула зеленкою в Бердянську, загрожує до п'яти років позбавлення волі, повідомила 18 березня прес-служба Національної поліції України.

"Слідчі Бердянського відділу поліції завершили досудове розслідування, до суду скерували обвинувальний акт стосовно зловмисника, який у місті Бердянськ облив зеленкою одного з кандидатів у президенти України... Відповідно до санкції статті, підозрюваному загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років", – ідеться в повідомленні.

Інцидент кваліфікували за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

1 лютого в Бердянську Запорізької області Вілкула облили зеленкою.

Він вважає, що на нього напали активісти "Цивільного корпусу "Азов" та "Донбасу", якими нібито керує Служба безпеки України.

2 лютого в Нацполіції повідомили, що за підозрою в нападі на Вілкула затримано місцевого мешканця 1985 року народження.

Вибори президента в Україні заплановано на 31 березня 2019 року. Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року. 8 березня Центрвиборчком затвердив остаточний список із 39 кандидатів у президенти.