ЗМІ назвали кандидатів на посаду прессекретаря Зеленського

Прессекретаря в Зеленського немає із квітня, коли цю посаду покинула Мендель
Фото: president.gov.ua

Офіс президента України сформував шорт-лист кандидатів на посаду прессекретаря Володимира Зеленського. Про це "РБК-Україна" та "Українській правді" повідомило джерело в Офісі президента.

За даними джерела, у шорт-листі поки чотири прізвищі. Серед кандидатів – речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко та ведучий телеканала "Україна 24" Сергій Никифоров. Інших двох прізвищ поки не називають.

Співрозмовник зазначив, що на остаточне рішення щодо кандидатури прессекретаря Зеленського очікують найближчим часом.

Наближені до Офісу президента народні депутати також описали журналістам приблизний портрет кандидата на посаду прессекретаря Зеленського.

"Для Офісу важливо, щоб людина не гралася в політику, не була самостійною, не "ляпала" зайвого, озвучувала узгоджені меседжі без імпровізації, не залазила в кулуарщину й у побудову власного бренда. Щоб людина була вихованою, вміла коректно поводити себе з медіа й розуміла, як співпрацювати із журналістами", – повідомили джерела.

Контекст:

Посаду прессекретаря Зеленського із червня 2019 року до квітня 2021-го обіймала Юлія Мендель. До цього вона працювала журналісткою на телеканалах ICTV, "Еспресо", "112 Україна", "Інтер", співпрацювала з іноземними ЗМІ – The New York Times, Politico, Vice News, CNBC, була консультанткою з комунікацій в офісі Світового банку в Україні.

В Офісі президента повідомляли, що Мендель виграла конкурс на цю посаду (в ньому брало участь приблизно 4 тис. осіб).

У 2019 році Зеленський пропонував посаду прессекретаря головній редакторці інтернет-видання "Українська правда" Севгіль Мусаєвій.

У квітні 2021 року стало відомо, що Мендель написала заяву про те, що йде з поста прессекретаря президента. Вона досі не прокоментувала свого рішення. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк назвав кілька причин, чому Мендель вирішила покинути посаду. Перша, за його словами, пов'язана із "вкрай жорстким ритмом роботи" із Зеленським, друга – "божевільний хейт, у який потрапляла Юля, її хейтили з будь-якого питання, абсолютно незаслужено, як правило". За словами Подоляка, Мендель в Офісі президента зосередиться на взаємодії з іноземними ЗМІ.