ЗМІ з'ясували, чому можуть звільнити першого заступника глави Офісу президента України Трофімова

Про ймовірне звільнення Трофімова ЗМІ вже писали
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

21 жовтня "Українська правда" написала, що в Офісі президента України готуються до звільнення першого заступника глави ОП Сергія Трофімова. Сьогодні видання з'ясувало, що причиною звільнення може стати, зокрема, його незадовільна робота з головами облдержадміністрацій.

Першого заступника глави Офісу президента України Сергія Трофімова можуть звільнити через незадовільну роботу з головами облдержадміністрацій та провал на місцевих виборах партії "Слуга народу". Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерело в команді президента.

Інший співрозмовник видання розповів, що це не єдина причина для звільнення. "Зеленському стало відомо про зловживання Трофімова щодо ДАБІ (імовірно, йдеться про Державну архітектурно-будівельну інспекцію. – "ГОРДОН"). Рішення про його звільнення було прийнято ще до місцевих виборів", – додав він.

15 жовтня "Українська правда" писала, що у Трофімова виник конфлікт із главою ОП Андрієм Єрмаком. За даними ЗМІ, неприязнь між Єрмаком і Трофімовим почалася після інтерв'ю останнього засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону, у якому заступник глави ОПУ сказав, що готовий очолити офіс, якщо запропонує президент. Джерела видання заявили, що Єрмак відгукувався про це інтерв'ю "роздратовано і підкреслено з насмішкою".

Трофімов раніше працював виконавчим продюсером ТОВ "Студія "Квартал 95". У травні 2019 року після обрання Зеленського главою держави його призначили першим заступником глави Адміністрації Президента (пізніше відомство було перейменовано на Офіс президента). Він обійняв цю посаду за часів першого очільника офісу Зеленського Андрія Богдана і залишився на ній після того, як Богдана замінив Єрмак (його призначили керівником Офісу президента в лютому 2020 року).