Ассанж покинув посаду головного редактора WikiLeaks через відсутність доступу до інтернету

Ассанж із 2012 року живе на території посольства Еквадору в Лондоні
Фото: ЕРА

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж зазначив, що залишається видавцем сайта, а посаду головного редактора передає журналістові Крістіану Храфнссону.

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж передав посаду головного редактора порталу ісландському журналістові Крістіану Храфнссону. Про це повідомляють у Twitter WikiLeaks.

"Ассанж призначає Храфнссона головним редактором після шести місяців тримання під вартою без зв'язку із зовнішнім світом, він залишається видавцем", – ідеться у твіті.

На сайті Justice4Assange.com пояснюють, що із 28 березня влада Еквадору ізолювала Ассанжа від зовнішнього світу, використовуючи глушники Wi-Fi і телефонних сигналів, а також заборонила Ассанжу давати інтерв'ю і робити публічні заяви. Це пов`язано з публікаціює переписки Демократичної партії США у 2016 році.

Ассанж із 2012 року живе на території посольства Еквадору в Лондоні. Прокуратура Швеції домагалася його екстрадиції за підозрою у зґвалтуванні двох жінок у 2010 році. Ассанж свою провину заперечував і побоювався, що після видання шведській владі Стокгольм екстрадує його у США, де його можуть притягнути до відповідальності за публікацію секретних дипломатичних і військових документів на порталі WikiLeaks.