У США стартувала ракета Falcon 9 із вантажем для МКС

Ракета стартувала з мису Канаверал
Фото: ЕРА (архів)

У трансляцію запуску багаторазової ракети Falcon 9 із вантажним космічним кораблем Dragon не потрапило приземлення багаторазово використовуваної частини ракети. Відео перемикнули в той момент, коли ступінь опускався повз платформу.

5 грудня Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) запустило з космодрому на мисі Канаверал в американському штаті Флорида космічний корабель Dragon із вантажем для Міжнародної космічної станції (МКС). Про це NASA повідомило у Twitter.

"Відрив! Вантажний корабель SpaceX вирушає із Землі на МКС із 5600 фунтами (понад 2,5 тонн. – "ГОРДОН") матеріалів для досліджень, товарів для екіпажу та устаткування", – ідеться в повідомленні.

16-та комерційна місія на МКС використовує ракету Falcon 9 американської компанії SpaceX.

На трансляції запуску, яку вело NASA, до кінця не показано приземлення багаторазової частини ракети. Видно, що частина апарата, яка опускається, вібрує й знижується повз посадкову платформу, після чого відео перемкнули на політ Dragon.

Спочатку старт планували провести 4 грудня, але потім перенесли його на 5 грудня через цвіль, виявлену у продуктах, призначених для доправлення на МКС.