Apple презентувала лінійку iPhone 16, Apple Watch і AirPods. Основні характеристики. Фото, відео photo icon

Apple презентувала чотири моделі серії iPhone 16, нові смартгодинники й навушники
Фото: apple.com

Американська компанія Apple 9 вересня презентувала нове покоління смартфонів, годинників, а також навушників, яких не оновлювали майже три роки. Подію компанія транслювала на своєму каналі в YouTube.

Компанія провела презентацію під назвою It's Glowtime, що в перекладі означає "Час сяяти".

Apple презентувала чотири моделі смартфонів – iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max. У кожній із них з'явилася нова кнопка для зручності робити фото, а Pro-моделі рекордно виросли в розмірах.

Фото: apple.com

У техніку додано штучний інтелект Apple під назвою Apple Intelligence, щоб допомогти клієнтам виконувати завдання без зусиль.

Нову сенсорну кнопку Camera Control вбудовано для керування камерою. Одним дотиком можна налаштувати фокус, сильніше натискання спускає затвор камери, а свайпом по елементу можна змінити масштабування.

Фото: apple.com

iPhone 16 із камерою в стилі iPhone X і дисплеєм 16,1 дюйма буде доступним у п'яти кольорах: синьому, зеленому, рожевому, білому й чорному.

Фото: apple.com

У модель встановили процесор A18: 3 нм, на 40% швидший за A16.

Одна з основних змін у iPhone 16 Pro і в iPhone 16 Pro Max – великий дисплей: з 6,1 до 6,3 і з 6,7 до 6,9 дюйма відповідно.

Моделі презентували в чотирьох кольорах, серед нового – Desert Titanium.

Фото: apple.com

Обидві моделі iPhone 16 Pro отримають оновлені камери – 48-мегапіксельну надширококутну камеру й телеоб'єктив із п'ятикратним оптичним наближенням.

Ціни на смартфони суттєво не змінилися. iPhone 16 і 16 Plus доступні для попереднього замовлення з 9 вересня, починаючи з $799 і $899 відповідно, і будуть у широкому доступі 20 вересня.

Компанія презентувала нові базові й Ultra моделі смартгодинників Apple Watch 10-ї серії, оснащені найбільшим дисплеєм і найтоншим дизайном.

Фото: apple.com

Зазначають, що новий смартгодинник зможе виявляти ознаки апное уві сні – стану, за якого людина уві сні припиняє дихати довше ніж на 10 секунд.

Фото: apple.com

Також компанія анонсувала чорні Apple Watch Ultra 2 на додаток до натурального титану.

Фото: apple.com

Після майже трирічної паузи Apple презентувала дві моделі AirPods 4 в оновленому дизайні, із чипом Н2 і підтримкою просторового звуку.

Фото: apple.com

Флагманські AirPods Max другого покоління мають роз'єм USB-C і нові кольори. Ціна починається з $549.

Фото: apple.com

Контекст:

Попередню лінійку гаджетів від Apple презентували 12 вересня 2023 року. До неї увійшли моделі iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max.