Boston Dynamics показала, як їхні роботи займаються паркуром. Відео

Людиноподібні роботи, створені компанією Boston Dynamics, можуть виконувати різні вправи, зокрема стрибки і сальто назад
Скріншот: Boston Dynamics / YouTube

Компанія Boston Dynamics продемонструвала можливості своїх людиноподібних роботів – у новому ролику вони займаються паркуром, долають перешкоди, роблять стрибки і сальто назад. Відео "Партнери по паркуру" компанія опублікувала в YouTube 17 серпня.

Модель роботів, показаних у ролику, має назву Atlas.

"У цьому відео наші людиноподібні роботи демонструють атлетику всього тіла, підтримуючи рівновагу за допомогою безлічі швидко мінливих і високоенергетичних дій. За допомогою стрибків, балансирів і опорних стрибків ми демонструємо, як ми доводимо Atlas до межі можливостей, щоб відкрити для себе нове покоління мобільності, сприйняття і спортивного інтелекту", – ідеться в описі до відео.

У фіналі ролика двоє роботів виконують вправи і сальто синхронно, що дає змогу припустити, що для цієї зйомки вони не використовують вбудованих датчиків або алгоритмів обходження перешкод – рухи запрограмовано заздалегідь, як і в хореографічній постановці із сімома робособаками Spot.

Boston Dynamics відома своїми розробками на замовлення DARPA (Агентство передових оборонних дослідницьких проєктів міністерства оборони США). Один із найвідоміших проєктів компанії – чотириногий робот-собака BigDog, розроблений для військових цілей. Попередні відео компанії з роботами, які танцюють, нерідко ставали вірусними. У червні корейська компанія Hyundai Motor купила американську Boston Dynamics Inc.

Паркур – це вид спорту, який містить елементи легкої атлетики, гімнастики, акробатики, скелелазіння, бойових мистецтв і полягає у стрімкому подоланні перешкод із використанням лише власного тіла – без допоміжних засобів.