До постачання у ЗСУ допустили стійкий до РЕБ український дрон "Чаклун" – Міноборони

"Чаклун" може коригувати вогонь артилерії, зазначили в Міноборони
Фото: mil.gov.ua

Погоджено постачання у Збройні сили України вітчизняних дронів літакового типу "Чаклун", поінформувало 16 жовтня Міністерство оборони України.

"Оборонне відомство кодифікувало й допустило до постачання дрон вітчизняного виробництва "Чаклун". Він збудований за літаковою схемою. Дрон досить компактний за розмірами, утім, мультифункціональний. Може, зокрема, коригувати вогонь артилерії", – ідеться в повідомленні.

У Міноборони наголосили, що завдяки використанню високотехнологічних матеріалів "Чаклун" стійкий до засобів радіоелектронної боротьби. 

"Цей безпілотний комплекс використовує створений вітчизняними програмістами спеціально для нього софт для управління. Для експлуатації цього дрона погані погодні умови не є стримуючим фактором", – пояснили у відомстві.

Контекст:

У Міноборони повідомляли, що за дев'ять місяців 2024 року в Україні погодили для застосування українською армією понад 900 моделей озброєння й військової техніки, дві третини з яких виготовлено в Україні.

Серед зразків озброєння й військової техніки, які цьогоріч погодило для використання Міноборони України, були, зокрема, оборонні й наступальні гранати, а також пожежний робот.