Міноборони: У 2024 році в Україні з'явилося більше ніж 600 зразків вітчизняного озброєння й техніки

У Міноборони порівняли показники 2023-го і 2024 року
Фото: Міністерство оборони України / Facebook

За дев'ять місяців 2024 року в Україні погоджено для застосування українською армією більше ніж 900 моделей озброєння і військової техніки (ОВТ), дві третини з яких виготовлено в Україні. Про це повідомив перший заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк, інформує Міноборони 5 жовтня.

"Оборонне відомство кодифікувало й допустило до експлуатації в силах оборони понад 900 зразків озброєння і військової техніки, зокрема понад 600 – вітчизняного виробництва. Протягом усього 2023 року було кодифіковано 405 зразків ОВТ, зокрема 244 – вітчизняного виробництва. [...] Із понад 600 вітчизняних зразків ОВТ, допущених до експлуатації цьогоріч, майже половина – упродовж третього кварталу", – ідеться в повідомленні.

У Міноборони зазначили, що серед новинок найбільше автотранспорту, безпілотних авіаційних комплексів, боєприпасів, систем радіоелектронної боротьби, зв'язку, інженерних засобів, наземних роботизованих платформ.

"У 2024 році вітчизняні зброярі не лише збільшили обсяги виробництва ОВТ за широкою номенклатурою, а й створюють чимало нових зразків. Ідеться про виробництво високотехнологічної зброї, роль якої помітно зростає на полі бою. Наразі ми працюємо над низкою важливих проєктів, реалізація яких збільшить нашу вогневу потужність", – цитує відомство Гаврилюка.

Він наголосив, що деталізувати інформацію не може, бо "це питання потребує тиші".

"Нам важливо нарощувати військово-технічну співпрацю з партнерами. Чим більше ми залучимо фінансових і технологічних інвестицій, тим менше шансів буде у Кремля реалізувати свої агресивні плани", – вважає Гаврилюк.

Контекст:

Серед зразків озброєння і військової техніки, які цього року погодило для використання Міноборони України, були, зокрема, оборонні й наступальні гранати, а також пожежний робот.