11 областей України не готові до другого етапу пом'якшення карантину – МОЗ

Сьогодні в Україні стартує другий етап виходу з карантину
Фото: depositphotos.com

Київ не відповідає умовам пом'якшення карантинних обмежень, зазначили в Міністерстві охорони здоров'я України.

11 областей України не готові до другого етапу пом'якшення карантину. Про це свідчать дані, опубліковані 22 травня пресслужбою Міністерства охорони здоров'я країни.

Серед цих регіонів Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Київська, Луганська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Хмельницька та Чернівецька області.

Також, за даними МОЗ, до пом'якшення карантинних обмежень не готовий і Київ.

Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Миколаївська, Полтавська та Хмельницька області, незважаючи на задовільні показники зафіксованих випадків COVID-19 на 100 тис. населення і завантаженість своїх лікарень, не відповідають нормам другого етапу пом'якшення карантину, оскільки провели недостатню кількість лабораторних тестів.

Скріншот: moz.gov.ua

Карантин в Україні діє з 12 березня. Через поширення коронавірусної інфекції COVID-19 заборонили масові заходи, закрили торгові центри, магазини (крім продуктових та аптек), ресторани, кафе, спортивні зали, салони краси, а також обмежили роботу транспорту. У Києві, Харкові та Дніпрі 17 березня зупинили роботу метро. Обмежувальні заходи мали діяти до 24 квітня, потім їх двічі продовжували: спочатку – до 11 травня, потім – до 22 травня. З 11 травня в Україні розпочалося пом'якшення карантину.

20 травня Кабмін продовжив карантин до 22 червня, а також запровадив так званий адаптивний карантин: регіональна влада зможе послаблювати обмежувальні заходи в разі поліпшення епідемічної ситуації.

У МОЗ зазначили, що після пом'якшення карантину працівники офісів зможуть повернутися на свої робочі місця, проте мають дотримуватися протиепідемічних правил.

Сьогодні пресслужба Київської обласної державної адміністрації повідомила, що в Київській області не послаблюватимуть карантину з 22 травня через те, що кількість випадків зараження коронавірусом у регіоні на 100 тис. населення перевищує допустиму норму.

Станом на 22 травня в Україні зафіксовано 20 148 випадків COVID-19, із них 588 летальних, 6585 пацієнтів одужали. Протягом доби зареєстровано 442 нові випадки.