17 людей, які приїхали із Криму, утекли з пункту обсервації в Херсонській області

У поліції склали на втікачів адміністративні протоколи
Фото: depositphotos.com

Кожному з тих, хто самовільно покинув пункт обсервації, загрожує штраф у розмірі 17 тис. грн.

У Херсонській області 17 осіб, які приїхали на материкову Україну з окупованого Криму, утекли з пункту обсервації. Про це 8 квітня Facebook повідомила поліція Херсонської області.

За даними правоохоронців, після проведення медичного обстеження із 20 людей, які приїхали в Херсонську область, 17 відмовилися від обов'язкового обсервації. Серед них – двоє дітей. Вони аргументували це тим, що хочуть дотримуватися режиму самоізоляції у себе вдома.

На 15 порушників режиму обсервації, більша частина яких – із Дніпропетровської області і Західної України, поліцейські Каланчацького району склали адміністративні протоколи.

Кожному з утікачів загрожує штраф у розмірі 17 тис. грн.

6 квітня голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв заявив, що усіх громадян, які в'їжджають на материкову частину України з території тимчасово окупованого Криму, скеровують на обсервацію в районні лікарні.

Із 12 березня в Україні через поширення коронавірусної інфекції COVID-19 заборонили масові заходи, закрили навчальні заклади, торговельні центри, магазини (окрім продуктових та аптек), ресторани, кав'ярні й бари, спортивні зали, салони краси та нічні клуби, зупинили авіасполучення з іншими країнами і внутрішні пасажирські перевезення. Роботодавців закликали перевести співробітників на віддалений режим роботи. Планували, що ці заходи діятимуть до 3 квітня, але 25 березня Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації в усій країні і продовжив карантин до 24 квітня.

Із 6 квітня умови карантину посилили: українцям заборонили гуляти в парках, збиратися у групи більше ніж удвох і з'являтися у громадських місцях без маски або респіратора.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у Китаї у грудні 2019 року. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 1,4 млн, із них понад 307 тис. – вилікувалося, а 82 992 – померли.

Станом на 9.30 8 квітня в Україні коронавірус підтверджено у 1668 осіб, із яких 52 – померли, а 35 – одужали. У МОЗ прогнозують пік захворюваності COVID-19 в Україні 14–15 квітня.