69 українських моряків із судна Eleftherios Venizelos, на якому зафіксували коронавірус, повертаються додому

Строк обов'язкової обсервації моряків завершився, а тести на інфікування коронавірусом дали негативний результат
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine / Facebook

Із 3-го до 21 квітня моряки перебували на карантині у Греції з дотриманням вимог Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Українські моряки із судна Eleftherios Venizelos, на якому зафіксували коронавірус, повертаються додому. Про це 23 квітня у Facebook повідомило МЗС України.

Зазначено, що 22 березня судно прибуло у грецький порт, де стояло на карантині. Українські моряки невідкладно одержали необхідну медичну допомогу. Тих, у кого не було виявлено коронавірусну інфекцію, доправили на обсервацію в готелі Афін. Консули у спеціально створеному чаті цілодобово підтримували зв'язок зі всіма моряками з України

Із 3-го до 21 квітня моряки перебували на карантині з дотриманням вимог Всесвітньої організації охорони здоров'я та МОЗ Греції.

Наразі строк обов'язкової обсервації моряків завершився, а тести на інфікування коронавірусом дали негативний результат. 69 моряків – членів екіпажу вже виїхали з Греції і незабаром повернуться на батьківщину.

Водночас 12 українських моряків досі дотримуються режиму карантину на судні. Посольство України продовжує залишатися з ними на зв'язку.

31 березня грецький телеканал SKAI із посиланням на міністерство охорони здоров'я країни повідомив, що приблизно у 20 моряків із судна Eleftherios Venizelos, що стоїть на рейді в порту Пірей у Греції, виявлено коронавірус.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.