У США першу смерть від коронавірусу зафіксували 6 лютого, а не 29-го, як вважали досі

У Каліфорнії перша людина померла від коронавірусної хвороби ще на початку лютого
Фото: ЕРА

Мешканка Каліфорнії Патрісія Дауд померла 6 лютого, причиною назвали серцевий напад на тлі грипу. Дослідження її тканин за два місяці виявило наявність коронавірусу. Досі вважали, що перший летальний випадок в Америці стався 29 лютого.

Щонайменше два жителі США померли від коронавірусу задовго до офіційно оголошеного першого летального випадку. Про це 22 квітня повідомила глава департаменту охорони здоров'я округу Санта-Клара в Каліфорнії Сара Коді, пише Los Angeles Times.

Дослідження тканин кількох померлих в окрузі встановило наявність SARS-CoV-2 у 57-річної жінки, яка померла 6 лютого, і в чоловіка 69 років, який помер 17 лютого.

Раніше влада вважала першою жертвою епідемії у Штатах чоловіка, який помер 29 лютого в передмісті Сіетла.

Газета зв'язалася з родичами жінки, яка померла 6 лютого. Її звали Патрісією Дауд, вона працювала менеджеркою в компанії з виробництва напівпровідників. Наприкінці січня вона стала почуватися зле. Потім стан Дауд покращився, але якось уранці донька знайшла її мертвою. Причиною смерті назвали серцевий напад на тлі ускладнень грипу.

У родичів з'являлися підозри, що Патрісія померла від COVID-19, у міру того, як у країні все більше дізнавалися про це захворювання. Двоюрідний брат померлої Джефф Масіас сказав Los Angeles Times, що його сестра, імовірно, не була першою хворою. Вона часто подорожувала і спілкувалася з багатьма людьми.

Спалах коронавірусної інфекції виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса, станом на 23 квітня загальна кількість інфікованих у світі сягнула 2,65 млн осіб, із них 184,6 тис. – померли, понад 721 тис. – одужало.

У США інфіковано понад 840 тис. осіб, померло – понад 46,5 тис. Це найвищі показники у світі.