Тенісний супертурнір у США скасували через коронавірус

Організатори розраховують провести турнір на кортах Індіан-Веллс в іншу дату
Фото: ЕРА

В окрузі Ріверсайд (Каліфорнія) було підтверджено випадок коронавірусної інфекції. Через це організатори великого тенісного турніру в Індіан-Веллс перенесли його на невизначений строк.

Престижний тенісний турнір BNP Paribas Open в Індіан-Веллс (Каліфорнія, США) у 2020 році не відбудеться, повідомили організатори на сайті змагань 8 березня.

Турнір було заплановано на 11–22 березня. Однак в окрузі Ріверсайд, де розташований Індіан-Веллс, було підтверджено випадок захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19.

Через побоювання за безпеку учасників і глядачів ігри скасували.

"Ми дуже розчаровані тим, що турнір не відбудеться, але здоров'я і безпека місцевого населення, уболівальників, гравців, волонтерів, спонсорів, співробітників, постачальників та всіх, хто пов'язаний із заходом, має першорядне значення. Ми готові провести турнір в іншу дату і вивчимо варіанти", – сказав директор змагань Томмі Гаас.

Турнір серії ATP1000 серед чоловіків і WTA Premier Mandatory в Індіан-Веллс неофіційно називають "п'ятим Великим шоломом". Призовий фонд у 2020 році мав становити $8,761 млн.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу SARS-CoV-2, який зумовлює хворобу COVID-19, медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення. 24 лютого у ВООЗ не відкинули, що вірус може спричинити пандемію, а 9 березня назвали її цілком реальною.

Станом на початок доби 9 березня кількість жертв коронавірусу в Китаї сягнула 3119. Вилікувалося 58 600 осіб, загальна кількість хворих від початку спалаху захворювання сягнула 80 735. За межами КНР, за даними ВООЗ станом на 9 березня, захворіло 28 674 людини, 686 померло (у США – 213 випадків, 11 летальних випадків).