Аброськін не відкинув, що ймовірний організатор убивства учасника АТО Олешка вийде на волю

Олешка застрелили 31 липня
Фото: Виталий Сармат / Facebook

Поліція робить усе можливе, щоб імовірний організатор убивства учасника АТО Віталія Олешка (Сармата) Михайло Сигида залишився під вартою, зазначив перший заступник Нацполіції України В'ячеслав Аброськін.

Імовірного організатора вбивства в Бердянську учасника АТО Віталія Олешка (Сармата) Михайла Сигиду суд може відпустити на волю 27 грудня. Про це написав у Facebook перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін.

"Ми робимо все можливе від поліції, щоб цей заможний громадянин залишився під вартою, але не виключаю й протилежного рішення суду на користь підозрюваного – співорганізатора вбивства та його злочинних впливових зв'язків. Ті, хто стоять за цим громадянином, знають, хто буде наступним", – зазначив він.

Коментар Аброськіна з'явився після поста у Facebook ведучої програми журналістських розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької, яка повідомила про призначене на 27 грудня засідання Запорізького апеляційного суду. Суд розгляне скаргу на запобіжний захід Сигиді у вигляді тримання під вартою.

"Тривожним сигналом є те, що під приводом участі в засіданні судді постановили повернути Сигиду з Харкова у Запорізьке СІЗО. Немає гарантії, що впливові замовники вже не "попрацювали" з місцевими суддями, від рішення яких завтра залежатиме подальша успішність розслідування", – зазначила журналістка.

Вона підкреслила, що про засідання не можна дізнатися на сайті суду, бо він не працює.

Сармат воював на сході України у складі батальйону "Донбас" і вів активну громадську діяльність. Його застрелили 31 липня в Бердянську за присутності очевидців.

1 серпня стало відомо, що чотирьох підозрюваних у вбивстві затримали на блокпості у Василівці Запорізької області. 2 серпня їх повідомили про підозру у скоєнні умисного вбивства за попередньою змовою групою осіб.

За даними слідства та очевидців, в Олешка стріляв колишній боєць розформованого батальйону "Торнадо" Артем Матюшин.

14 вересня поліція затримала Сигиду.

Згідно з матеріалами слідства, він попросив знайомого провчити чоловіка, який, за його словами, видає себе за громадського діяча і борця з корупцією, а насправді є рекетиром і здирником. Бізнесмен просив за винагороду "прострілити сідниці" Олешку.

18 грудня суд заарештував на два місяці Євгена Бродського, якого слідство вважає замовником убивства.