Аваков заявив, що "злодії в законі" в Україні підтримують зв'язки зі спецслужбами РФ і фінансують деяких депутатів

Аваков: За нашими даними, за 60% крадіжок авто і пограбуваннями квартир стоять "злодії в законі"
Фото: mvs.gov.ua

"Злодії в законі" можуть вести злочинну діяльність в Україні, а потім "за брудні гроші" жити в Європі, як законослухняні громадяни, зазначив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Більшість "злодіїв у законі" в Україні підтримує зв'язки з російськими спецслужбами. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на зустрічі з британським міністром із питань безпеки Беном Воллесом 2 жовтня, повідомила прес-служба МВС України.

"Кримінальні авторитети користуються ліберальністю наших законів, "осідають" тут на місяці і ведуть судові баталії, аби отримати громадянство. За нашими даними, за 60% крадіжок авто і пограбуваннями квартир стоять "злодії в законі". Більшість із них – на постійному зв'язку зі спецслужбами РФ. Окрім кримінальних завдань, вони виконують інші політичні замовлення. Наприклад, фінансують діяльність деяких депутатів, аби вони не підтримували радикальні закони уряду, спрямовані на посилення боротьби з організованою злочинністю", – сказав Аваков.

Він також заявив, що "злодії в законі" можуть вести злочинну діяльність в Україні, а потім "за брудні гроші" жити в Європі, як законослухняні громадяни.

У МВС України наполягають на ухваленні закону для протидії кримінальним авторитетам. Наразі законодавство України передбачає лише примусову депортацію із країни таких осіб.

У травні 2016 року Верховна Рада відхилила законопроект, який установлює кримінальну відповідальність для "злодіїв у законі".

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков 7 червня заявляв, що в Україні діє щонайменше 80 "злодіїв у законі".