Без дотримання карантину пік захворюваності на COVID-19 розпочнеться з 14–15 квітня – Ляшко

Ляшко попередив про зростання летальності в Україні
Фото: Міністерство охорони здоров'я України / Facebook

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко закликав громадян країни максимально обмежити свою мобільність, щоб не допустити тяжких наслідків поширення коронавірусної інфекції в країні.

Без дотримання жорстких карантинних заходів пік захворюваності на COVID-19 в Україні може розпочатися з 14–15 квітня. Про це сьогодні під час брифінгу заявив головний санітарний лікар України – заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Якщо ми не будемо вживати жорсткіших обмежувальних карантинних заходів, то ми можемо очікувати пік захворюваності вже з 14–15 квітня. Це може призвести до великого масового надходження хворих, важких хворих у лікувальні установи і призвести до великої кількості негативних наслідків, зокрема летальних", – підкреслив Ляшко.

Він закликав українців на період до 24 квітня обмежити свою мобільність і користуватися засобами захисту за необхідності вийти на вулицю.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

В Україні станом на 10.00 4 квітня кількість інфікованих коронавірусом зросла до 1096, померлих – до 28, 23 людини одужали.