Протягом минулої доби в Україну повернулося понад 7 тис. українців – Держприкордонслужба

Протягом доби Україну покинуло понад 3,8 тис. осіб
Фото: dpsu.gov.ua

Українські прикордонники і представники санітарно-карантинних підрозділів не виявили симптомів COVID-19 у громадян країни, які 3 квітня повернулися на батьківщину. Про це повідомили в Держприкордонслужбі України.

В Україну протягом минулої доби повернулося понад 7 тис. українців. Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

"Упродовж минулої доби без власного транспорту в Україну прибуло 2,5 тис. осіб. Для їх перевезення залучали транспортні засоби, надані місцевою владою та Державною службою з надзвичайних ситуацій", – ідеться в повідомленні.

Крім того, протягом доби Україну покинуло понад 3,8 тис. осіб, зокрема більше ніж 1,5 тис. іноземців.

"За добу прикордонники у взаємодії з представниками санітарно-карантинних підрозділів провели температурний скринінг та опитування про стан здоров’я більше 8,6 тис. осіб, які прямували в Україну. За результатами додаткової перевірки лікарями ознак захворювання на COVID-19 не виявлено. Крім того, встановленим порядком оформлювалися інформативні згоди про самоізоляцію", – додали в Держприкордонслужбі.

Україна евакуює громадян з інших країн через спалах коронавірусної інфекції. 23 березня МЗС України закликало громадян, які перебувають за кордоном, повернутися додому протягом найближчих п'яти днів. Країна зупинила регулярне авіасполучення з опівночі 28 березня. МЗС рекомендувало співгромадянам, які перебувають за кордоном, не купувати авіаквитків на рейси, заплановані на дати після 27 березня, а за можливості залишитися в країні перебування.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса на ранок 4 квітня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 1,1 млн, із них майже 59 тис. людей померли, понад 226 тис. одужали.

В Україні кількість інфікованих коронавірусом зросла до 1096, померлих – до 28, 23 людини одужали.