Депутати сільради – 16-річному активісту: "Будеш х...йнею страждати, твою маму позбавлять батьківських прав, а ти підеш до божевільні, бл...дь". Відео

Чагаров (праворуч) цікавиться питаннями бюджету села Гатного
Фото: hromadske.ua
Посадовці Києво-Святошинської райдержадміністрації та депутати сільської ради у Гатному Київської області почали цькування 16-річного Сергія Чагарова, який займається громадською діяльністю. Про це йдеться в сюжеті журналіста Дмитра Гнапа для проекту "Слідство.Інфо". Школяр відвідує сесії сільради і публікує пости у Facebook, намагаючись, за його словами, викрити зловживання під час розподілу бюджетних грошей. Йому неодноразово погрожували, а нещодавно два сільські депутати заявили, що позбавлять матір Чагарова батьківських прав за те, що Сергій пропускає заняття у школі. Сергій записав розмову на диктофон. "Якщо ще будеш такою х...йнею страждати, то її позбавлять материнських прав, а ти підеш до божевільні, бл...дь", – сказав один із депутатів. На запитання підлітка, хто позбавить, співрозмовник порадив йому "завалити їб...ло". "Бо ти зараз добалакаєшся! Ти починаєш нам розповідати про права свої? Ми знаємо твої права і свої права теж знаємо. Ти мене почув, синку? Ти хочеш нарватися? Ти нарвешся!" – сказав співрозмовник юнака.

У службі дітей та сім'ї Києво-Святошинської РДА журналістам підтвердили, що надіслали матері Чагарова лист із попередженням про перевірку сім'ї.

У липні депутат Києво-Святошинської райради від Блоку Петра Порошенка Олександр Паламарчук погрожував насильством Чагарову, вимагаючи, щоб юнак припинив згадувати у соцмережі його дружину, громадянку Росії. Брат депутата вдарив школяра.