Держдеп покращив рейтинг України у звіті з протидії торгівлі людьми

Держдеп зазначив, що влада України вжила низку позитивних заходів
Фото: EPA

Державний департамент США заніс Україну до списку другого рівня у своєму щорічному звіті з протидії торгівлі людьми. Це відбулося вперше за останні чотири роки, протягом яких країна перебувала нижче ніж на другому рівні, у так званому "Списку відстежування".

Державний департамент США покращив рейтинг України у своєму щорічному звіті з протидії торгівлі людьми. Повний текст доповіді оприлюднили на офіційному сайті відомства.

Україну занесли до списку другого рівня, у якому 80 країн. Це відбулося вперше за останні чотири роки, протягом яких країна перебувала нижче ніж на другому рівні, у так званому "Списку відстежування". До нього входять держави, які не відповідають мінімальним стандартам протидії торгівлі людьми та не вживають суттєвих заходів для того, щоб поліпшити ситуацію.

"Уряд України не повністю відповідає мінімальним стандартам викорінення торгівлі людьми, однак він докладає значних зусиль для цього", – ідеться в документі.

Водночас наголошують, що українська влада "продемонструвала великі зусилля в питаннях засудження посадових осіб, які брали участь у торгівлі людьми".

Окрім того, серед досягнень зазначено розширення міжвідомчої координації та навчання державних службовців, а також інші кроки, спрямовані на підвищення ефективності правоохоронних органів. Також наголошують, що керівництво України посилило захист жертв торгівлі людьми у країні.

У 2016 році Державна прикордонна служба перекрила 11 каналів торгівлі людьми в Україні.