Дитячі оздоровчі табори запрацюють із 31 липня – голова Херсонської ОДА

Гусєв повідомив, що з 31 липня запрацюють дитячі табори
Фото: Юрій Гусєв / Facebook

Голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв заявив, що рішення про відкриття дитячих оздоровчих таборів в області може бути ухвалено наступного тижня.

Дитячі оздоровчі табори поновлять роботу із 31 липня. Про це 17 липня у Facebook повідомив голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв, посилаючись на відповідь заступника міністра охорони здоров'я – головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

"Отримав відповідь від головного санітарного лікаря України щодо відновлення роботи дитячих оздоровчих таборів у нас на Херсонщині. Планується, що це відбудеться 31 липня", – написав він.

За словами Гусєва, відповідне рішення Кабінету Міністрів може бути ухвалено наступного тижня.

Чи працюватимуть оздоровчі табори в інших українських регіонах, із його повідомлення незрозуміло.

З 11 травня в Україні почали пом'якшувати карантинні обмеження, введені у березні. 20 травня Кабмін ввів так званий адаптивний карантин: регіональна влада дістала право послаблювати обмежувальні заходи за умови відповідності критеріям.

Діяльність дитячих таборів в Україні зараз заборонена. У червні Ляшко заявляв, що він проти відкриття дитячих таборів цього сезону. Він підкреслював, що кожного року у дитячих таборах фіксують до 80 спалахів кишкових інфекцій, від яких дітей лікують в інфекційних стаціонарах, що зараз спеціалізуються на лікуванні хворих на COVID-19. 5 липня Ляшко говорив, що в Херсонській області збираються відкрити один табір у тестовому режимі.