Дніпро може залишитися без води, якщо 17 липня не отримає рідкий хлор

Нестача води загрожує низці міст Дніпропетровської області
Фото: pixabay.com

Комунальне підприємство Дніпропетровської облради "Аульський водовід" повідомило, що може обмежити водопостачання через зупинення єдиного українського виробника спецзасобу для очищення води – заводу "Дніпроазот".

Дніпро і довколишні міста можуть залишитися без питної води через відсутність рідкого хлору. Про це 16 липня повідомило комунальне підприємство Дніпропетровської облради "Аульський водовід".

Через зупинення єдиного українського виробника зазначеного реагенту – заводу "Дніпроазот" – на підприємстві мають запаси засобу для очищення води до 9.00 17 липня, наголошують у комюніке.

Окрім обласного центру, припинення водопостачання загрожує Кам’янському, Верхньодніпровську і прилеглим населеним пунктам Дніпропетровського, Криничанського та Верхньодніпровського районів.

6 липня прес-служба "Київводоканалу" попередила, що в низці регіонів України може спостерігатися нестача питної води через брак рідкого хлору. Водночас зазначали, що Київ має достатні запаси засобу, а регіональні водоканали шукають альтернативних способів знезараження води.

13 липня прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що Україна буде забезпечена хлором для знезараження питної води, незважаючи на зупинення "Дніпроазоту". Він підкреслив, що завод повинен купувати газ за ринковою вартістю, як і вся українська промисловість. За даними "Цензор.НЕТ", підприємство входить у бізнес-групу "Приват" бізнесмена Ігоря Коломойського.

Віце-президент Асоціації водоканалів Ольга Бабій зазначала, що в Україну почали постачати хлор із Румунії.

Водночас у Миколаєві з 14 липня через скорочення запасів спецзасобу водопостачання обмежили в денний і нічний час.