До гірників, які страйкують у шахті "Лисичанськвугілля", спустилися чиновники

Між протестувальниками і чиновниками відбувся діалог, однак шахтарі залишилися протестувати
Фото: Павел Лисянский / Facebook

Ситуація на шахті імені Капустіна, де протестують 15 гірників і нардеп від Блоку Петра Порошенка Сергій Каплін, який їх підтримав, залишається дуже напруженою, повідомив представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський.

До гірників, які протестують на шахті імені Капустіна об'єднання "Лисичанськвугілля", спустилися чиновники. Про це 29 жовтня повідомив у Facebook представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський.

"Разом із головою Незалежної профспілки гірників України Михайлом Волинцем, директором департаменту Міненерговугілля з видобування вугілля Олександром Владиченком, в.о. ПАТ "Лисичанськвугілля" Валерієм Боярським, директором шахти імені Капустіна Тимофієм Мірошниковим, головою МО НПГУ Лисичанська Едуардом Всеволодським спустилися в шахту до гірників шахти імені Капустіна, які протестують. Гірників, які протестують, залишається 15, і народний депутат від Блоку Петра Порошенка Сергій Каплін", – написав Лисянський.

Він додав, що між протестувальниками і чиновниками відбувся діалог, однак шахтарі залишилися протестувати.

"Ситуація залишається дуже напруженою", – підкреслив Лисянський.

22 жовтня стало відомо, що шахтарі під землею вимагають виплатити їм борги із зарплати. Загалом їм заборгували 127 млн грн.