Дорожня поліція патрулюватиме українські траси. Горезвісних "засідок у кущах" не буде – заступник начальника патрульної поліції

Дорожня патрульна поліція не лише стежитиме за порядком на дорозі, але й реагуватиме на правопорушення
Фото: Патрульна поліція України / Facebook (архів)

Дорожня патрульна поліція не лише стежитиме за безпекою руху, але й реагуватиме на повідомлення про правопорушення, які можуть статися на ділянках патрульованих доріг, зазначив заступник начальника патрульної поліції України Олександр Білошицький.

Із 12 червня співробітники дорожньої поліції України патрулюватимуть траси державного і міжнародного значення. Про це на брифінгу розповів заступник керівника патрульної поліції України Олександр Білошицький, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

Він зазначив, що Нацполіція поки визначила понад 20 автопатрулів, а також вісім стаціонарних колишніх пунктів державтоінспекції (ДАІ).

"Уздовж певних ділянок доріг уже було визначено вісім колишніх стаціонарних постів ДАІ, де зараз буде відбувати службу патрульна поліція. У подальшому ці стаціонарні пости стануть дорожніми станціями патрульної поліції, на яких громадяни зможуть дістати певні послуги і де буде розміщуватися не тільки патрульна поліція, але й інші служби", – розповів Білошицький.

За його словами, дорожня патрульна поліція – це не окремий підрозділ.

"Це такі самі патрульні поліцейські, які відбувають службу на вулицях міст. Також вони відбуватимуть службу на трасах міжнародного і національного значення. Жодної окремої структури чи окремого підрозділу немає", – повідомив Білошицький.

Він розповів, що функції дорожньої поліції будуть охоплювати не тільки спостерігання за порядком на дорогах.

"Патрульні поліцейські, які відбуватимуть службу на трасах міжнародного та національного значення, будуть реагувати не тільки на порушення безпеки дорожнього руху, громадської безпеки, але й на повідомлення про правопорушення уздовж їхнього маршруту патрулювання", – сказав він.

Білошицький додав, що поліцейські не влаштовуватимуть для водіїв "засідки в кущах".

"90% часу патрульні будуть постійно рухатися. Горезвісних "засідок у кущах" не буде, патрульний екіпаж перебуває в режимі патрулювання", – заявив він.

Голова Нацполіції України Сергій Князєв анонсував запуск дорожньої поліції 6 червня. За його словами, у вересні 2017 року заплановано вивести на дороги перші 800–900 співробітників.

10 червня Князєв заявляв, що з 12 червня 30 нарядів дорожньої поліції забезпечуватимуть порядок на 10 основних автомагістралях України.

Нова поліція в Україні працює із 4 липня 2015 року. Крім звичайних патрулів, у деяких містах працюють річкова поліція, велопатрулі та групи швидкого реагування.