"Господь нас має берегти від коронавірусу". Лукашенко заявив, що не стане скасовувати святкування 9 Травня

Лукашенко: Якщо вже з Білорусі ніхто не приїде в Москву, то хто ж тоді поїде. Зрозуміло, що з України ніхто не поїде
Фото: president.gov.by

Навіть якщо в Росії скасують парад на честь Дня Перемоги через  "психоз" у зв'язку з пандемією, у Білорусі всі заплановані заходи відбудуться, заявив білоруський президент Олександр Лукашенко.

Підготовка до святкування 9 Травня в Білорусі триває, запланованих заходів не скасовують навіть на негативному інформаційному тлі, пов'язаному з пандемією коронавірусу. Про це 27 березня заявив білоруський президент Олександр Лукашенко, виступаючи перед працівниками підприємства "Белгипс", повідомляє пресслужба глави держави.

"Більше, ніж Білорусь, жодна країна не постраждала. Так було. Нашу країну було стерто з лиця землі, у нас кожна третя людина загинула, і багато людей каліками повернулося з війни. Тому Господь нас має берегти від коронавірусу, ми вже багато населення втратили", – сказав Лукашенко.

Говорячи про поширення коронавірусу у світі, він кілька разів вжив слово "психоз".

Лукашенко торкнувся теми поїздки на парад, який відбудеться в Москві 9 травня: "У мене часто запитують – а ви поїдете на парад до Москви? Звісно. Якщо вже з Білорусі ніхто не приїде в Москву, то хто ж тоді поїде. Зрозуміло, що з України ніхто не поїде".

Проблемою залишається те, що святкування в Білорусі заплановано на той самий час, зазначив президент.

"І от ми думаємо, як зробити так, щоб я зміг побувати там. Але я не знаю, з огляду на те, що у них відбувається і цей психоз їх охопив, чи будуть вони проводити ці заходи", – додав він.

У Росії кількість інфікованих перевищила 1 тис., зафіксовано три летальні випадки. Влада вже скасувала всеросійське голосування щодо схвалення обнулення президентських строків Володимира Путіна, яке було заплановано на 22 квітня.

У Білорусі зареєстровано 94 випадки зараження.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса станом на 27 березня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 551 тис., із них 24 906 осіб померли, понад 127 тис. одужало.