Харківський і Дніпровський метрополітени зачиняться сьогодні, Київський просить стежити за оновленнями в соцмережах

В Україні метро працює у трьох містах
Фото: depositphotos.com

У зв'язку з уведенням карантину через поширення коронавірусної інфекції Харківський метрополітен повідомив, що зупинить роботу сьогодні о 20.00, Дніпровський і Київський поки не інформували про час закриття.

Харківський і Дніпровський метрополітени зупинять свою роботу 17 березня, Київський закликав стежити за інформацією про його графік роботи в соцмережах.

Пресслужба Харківської міськради повідомила, що метро в місті зачиниться ввечері.

"Останній пасажир зможе скористатися Харківським метрополітеном до 20.00 17 березня", – указано в повідомленні.

Зазначено, що таке рішення було ухвалено за наказом департаменту інфраструктури Харківської міськради. Метрополітен зупиниться до 3 квітня.

Напередодні мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що зачиняти метро не збирається. "Метро користуються всі категорії пільговиків. Вважаю абсолютно необґрунтованим таке рішення для міста, де не зафіксовано жодного випадку захворювання. Люди повинні якось їздити на роботу і пересуватися", – сказав він. Президент Володимир Зеленський відповів, що в разі зриву карантину на Кернеса чекає кримінальна відповідальність.

В адміністрації Дніпровського метрополітену виданню "ГОРДОН" розповіли, що він поки перевозить пасажирів, зупинити роботу має сьогодні.

"Поки триває нарада. Точний час закриття ще невідомо", – повідомили в адміністрації.

Київський метрополітен теж продовжує роботу, про час закриття не інформував.

"Інформація про зміни в роботі метро буде оперативно розміщена на наших сторінках. Просимо слідкувати за оновленнями", – указано в повідомленні метрополітену у Facebook.

Метрополітени діють у трьох містах України – Києві, Харкові та Дніпрі.

16 березня президент України в межах заходів із протидії поширенню коронавірусної інфекції закликав зачинити метро з 12.00 18 березня. Але на засіданні уряду було ухвалено рішення зупинити роботу цього виду транспорту із 17 березня.

Денний пасажиропотік Київського метрополітену становить приблизно 1,4 млн, Харківського  приблизно 600 тис., Дніпровського – 18 тис.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними ВООЗ на 17 березня, коронавірусом інфіковано 173 344 людини в більше ніж 150 країнах, 7019 осіб померли. Найбільше хворих у Китаї (81 116 осіб) та Італії (27 980).

В Україні станом на 16 березня підтверджено сім випадків зараження коронавірусом (чотири з них – у Чернівецькій області, два – у Києві), одна з хворих, 71-річна жителька Житомирської області, померла.

За кордоном від COVID-19 померла одна українка (вона жила і працювала в Італії), ще шістьох лікують.