Японія пообіцяла передати Україні партію препарату від грипу Favipiravir

Українські дипломати по всьому світу збирають інформацію про прогресивні практики лікування COVID-19
Фото: ua.depositphotos.com

За повідомленнями японської сторони, використанням Favipiravir цікавиться багато країн, оскільки є інформація, що застосування цього препарату від грипу полегшує перебіг захворювання на COVID-19.

Міністерство закордонних справ (МЗС) України заявило, що Японія має намір передати Україні партію препарату від грипу Favipiravir у межах протидії коронавірусній інфекції. Про це інформують 8 квітня на сайті міністерства.

"Уряд Японії передасть Україні в якості партнерської підтримки партію препарату Favipiravir (Avigan)", – ідеться в повідомленні.

МЗС разом із японськими колегами розробляє механізм передавання ліків.

За повідомленнями японської сторони, інформує МЗС, використанням Favipiravir цікавиться багато країн, оскільки є інформація про те, що застосування препарату полегшує перебіг захворювання.

"Ми вдячні уряду Японії, що дуже швидко відгукнулися на наше прохання про допомогу, і Україна ввійшла до переліку 20 країн, які отримають ці ліки", – сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Партію препарату Favipiravir надішлють в Україну через систему Організації Об'єднаних Націй.

За інформацією китайської влади, японський препарат від грипу Favipiravir під час клінічних випробувань продемонстрував "гарну ефективність".

Як пише японське видання Nikkei, у Японії Favipiravir використовують під час лікування COVID-19 із лютого.

Випробування в Китаї проводили на 200 пацієнтах у лікарнях Уханя та Шеньчженя. У пацієнтів, які вживали ліки, тест на коронавірус давав негативний результат у середньому за чотири дні, тоді як у контрольній групі – за 11.

Виробник препарату Fujifilm Holdings заявив, що не брав участі в дослідженнях і зараз вивчає їхні результати.

В Україні інфіковано 1668 осіб, 35 одужали, 52 померли.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у Китаї у грудні 2019 року. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса на 9 квітня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 1,4 млн, із них майже 330 тис. одужало, а орієнтовно 89 тис. померло.