Епіфаній: Очікуємо, що незабаром Варфоломій відвідає Україну

Варфоломій востаннє був в Україні у 2008 році
Фото: EPA

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній подякував вселенському патріархові Варфоломію за надання томосу про автокефалію ПЦУ.

В Україні очікують, що вселенський патріарх Варфоломій прибуде з архіпастирським візитом. Про це сказав предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній під час літургії у Києві 15 грудня, у річницю створення ПЦУ, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Епіфаній подякував Варфоломію за надання томосу про автокефалію ПЦУ.

"Ми молимося і бажаємо його всесвятості міцного фізичного та духовного здоров'я. І очікуємо також незабаром, що його всесвятість відвідає з архіпастирським візитом нашу Україну", – сказав предстоятель.

Варфоломій був в Україні у 2008 році.

Православну церкву України було створено на об'єднавчому соборі 15 грудня 2018 року, в якому взяли участь всі архієреї Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви, а також два архієреї Української православної церкви Московського патріархату. 5 січня 2019 року вселенський патріарх Варфоломій підписав томос про автокефалію ПЦУ, а 6 січня вручив його предстоятелю ПЦУ митрополиту Епіфанію у Стамбулі.

12 жовтня 2019 року автокефалію ПЦУ визнала Православна церква Греції, а 8 листопада – Александрійський патріархат.