Юрист заявив, що чиновники Мін'юсту допомогли рейдерам захопити гранітний кар'єр

Права на своє підприємство втратили Єлизавета Гайсаєва і Сергій Шарава, власником і бенефіціаром стало ТОВ "Граніт Інвест-Рокитне"
Фото: mramor-granit.com

Рокитнянський гранітний кар'єр Київської області перейшов до нових власників після того, як Міністерство юстиції затягувало з розглядом скарги власників, а потім відмовило їм у захисті прав, заявив юрист Владислав Власюк.

Юрист Владислав Власюк звинуватив Міністерство юстиції в допомозі рейдерам, які, за його інформацією, відібрали у законних власників Рокитнянський гранітний кар'єр у Київській області. Схему і перебіг подій він описав 21 травня у своєму Facebook.

Адвокат вважає, що в Мін'юсті спеціально затягнули розгляд скарги власників на перереєстрацію підприємства, а потім безпідставно відмовили в захисті прав.

Власюк написав, що змінили власників в жовтні 2019 року троє реєстраторів – Ярослав Сімоник, Роман Мируцький і Олена Науменко: за документами про заставу за 2012 рік зняли арешт із компанії та за два ходи зареєстрували нових власників.

Права на своє підприємство втратили Єлизавета Гайсаєва і Сергій Шарава, власником і бенефіціаром стало ТОВ "Граніт Інвест-Рокитне".

У коментарі "Українським новинам" Гайсаєва повідомила, що подала скаргу на дії реєстраторів ще в лютому, але розгляд затягували, в Мін'юсті посилалися на карантин, але на сайті міністерства тоді з'являлися результати за скаргами, які було подано пізніше. За два місяці скаргу розділили, її частини передали на розгляд у різні області, і в підсумку у Мін'юсті заявили, що в задоволенні скарги відмовлено, оскільки від Гайсаєвої надійшов позов у суд.

"Так я і дізналася про існування позову", – розповіла вона журналістам. Співвласниця кар'єру стверджує, що позову не подавала, бо знала, що це затягне розгляд скарг. Вона ознайомилася зі справою в суді й заявила, що підпис на документах – не її. Позов було подано 4 травня, а вранці 5 травня вже розглянуто, ухвалу про відкриття провадження того самого дня принесли в антирейдерську колегію Мін'юсту й у міністерства з'явилася підстава відмовити в задоволенні скарги.

Гайсаєва вважає, що від неї чекали хабар.

"А коли ніхто не прийшов, вони розділили скарги й оперативно все зробили", – сказала вона.

Адвокат закликав главу Мін'юсту Дениса Малюську та його першого заступника Євгена Горовця прокоментувати ситуацію.

Горовець у коментарі написав, що в Мін'юсті бракує кадрів, а штучно подані позови заважають допомогти власнику.

"Українські новини" пишуть, що Гайсаєва володіє підприємством із 2015 року.

"За цей час його змогли реанімувати, викупити проблемні кредити, виплатити в бюджет 3,5 млн грн і зберегти понад 100 робочих місць у районі", – ідеться в повідомленні інформагентства.