Кабмін України продовжив заборону на експорт засобів захисту, але прибрав із переліку халати

Експорт товарів протиепідемічного призначення було заборонено з березня
Фото: kmu.gov.ua

Український уряд ухвалив рішення про продовження заборони на експорт засобів протиепідемічного призначення до 1 липня, за винятком медичних халатів.

Кабінет Міністрів України на засіданні 27 травня продовжив заборону на експорт засобів протиепідемічного призначення до 1 липня, водночас дозволив експортувати захисні костюми, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Пропонується змінити строк дії режиму ліцензування експорту товарів протиепідемічного призначення, які необхідні для запобігання поширенню на території України COVID-19, до 1 липня. Фактично ми продовжуємо термін заборони на експорт таких товарів на один місяць", – заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

Водночас Кабмін підтримав внесення поправки до постанови, яка дозволить експортувати одноразові водонепроникні ізоляційні лабораторні медичні халати в разі, якщо вони належать до першого – п'ятого типів захисту від інфекційних агентів.

Із 12 березня через поширення коронавірусної інфекції Кабінет Міністрів України ввів карантин у всій країні і заборонив українським компаніям експортувати засоби індивідуального захисту, зокрема захисні костюми.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на 27 травня в Україні від коронавірусної інфекції померли 658 осіб, вилікували 7995. Загальна кількість випадків COVID-19 за час епідемії сягнула 21 905.