Кабмін України спростив одержання щомісячної допомоги внутрішнім переселенцям

У Кабміні розповіли про спрощення надання допомоги внутрішньо переміщеним особам
Фото: Кабінет Міністрів України / Facebook

В українському уряді повідомили, що продовжити одержання допомоги можна буде без подавання заяви та документів.

Кабінет Міністрів України спростив процедуру надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, зокрема на оплату житлово-комунальних послуг на період карантину. Про це заявила пресслужба уряду.

"Якщо закінчення поточного шестимісячного строку виплати допомоги відбулося в період дії карантину або обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби, та протягом 30 днів із дня його відміни, призначення грошової допомоги на наступний шестимісячний строк здійснюється без подання відповідної заяви та документів, які були передбачені раніше, у такому ж розмірі, у якому вона виплачується в поточному шестимісячному строку", – повідомили в уряді.

У Кабміні інформують, що в зазначені строки не зараховують період перебування на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим і Севастополі.

Також на вказаний період забороняють скасовувати дію довідки внутрішньо переміщеної особи.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у Китаї у грудні 2019 року. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 1,4 млн, із них понад 308 тис. вилікували, а 83 424 померли.

Станом на 9.30 8 квітня в Україні коронавірус підтверджено у 1668 осіб, із яких 52 померли.

Щоб стримати поширення інфекції, в Україні на початку березня ввели карантин. Він має закінчитися 24 квітня, але в уряді не відкинули продовження обмежувальних заходів до травня. Людям від 60 років наказано залишатися вдома, оскільки вони належать до групи підвищеного ризику зараження коронавірусом.