Кабмін України виділив гроші на житло для 300 військових, яких було поранено на Донбасі

Передбачено виділення 305 млн грн, які спрямують на те, щоб забезпечити військовослужбовців квартирами і будинками
Фото: pixabay.com

Допомогу від держави нададуть військовослужбовцям, які брали участь у відсічі збройній агресії на Донбасі й дістали поранення, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Уряд України схвалив виділення коштів на придбання житла для українських військових та їхніх родин, про це повідомила пресслужба Кабінету Міністрів 1 липня.

Передбачено виділення 305 млн грн, які спрямують на те, щоб забезпечити квартирами і будинками майже 300 військових та їхні родини.

Допомогу від держави нададуть військовослужбовцям, які брали участь у відсічі збройній агресії на Донбасі й дістали поранення, наголосив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Ці люди захищали нашу незалежність та територіальну цілісність. Наші військові – це наші герої, а тому ми як уряд та суспільство маємо віддавати їм належну шану, у тому числі створювати гідні умови для проживання та роботи. Це дуже важливо, аби наші хлопці та дівчата на передовій бачили та розуміли, що держава тут, на мирній землі, підставляє плече і допомагає їм та їхнім родинам. І тому наше рішення сьогодні – воно не тільки про соціальні зобов'язання, а воно також про національну безпеку нашої країни", – заявив Денис Шмигаль.

2014 року, відразу після анексії Криму, Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.