Кернес: Протягом цього тижня ми з Ярославським розвезли понад 113 тис. пайків і 22 тис. аптечок для ветеранів та самотніх літніх людей

Прохання про допомогу надходять і далі, зазначив міський голова
Фото: dch.ua

Харківський міський голова Геннадій Кернес і бізнесмен Олександр Ярославський повідомили, що замовили ще 30 тис. пайків і 15 тис. аптечок для нужденних харків'ян.

У Харкові соціально незахищені містяни отримали допомогу від мера міста Геннадія Кернеса і власника та президента DCH Олександра Ярославського. Про це Кернес написав у своєму Telegram.

"Карантин дуже швидко продемонстрував, скільки людей у Харкові опинилося на межі виживання. Крім старшого покоління, допомоги потребують молоді сім'ї, багатодітні, усі, хто втратив роботу й тепер залишився без грошей та їжі. Ще на зустрічі 19 березня в Kharkiv Palace ми з Олександром Ярославським говорили про те, що для найуразливіших соціальних груп будуть набори продуктів і ліків. Так от, протягом цього тижня ми з Ярославським розвезли і рознесли понад 113 тис. пайків і 22 тис. аптечок для ветеранів та самотніх літніх людей у всі райони міста. Сьогодні ми замовили ще 30 тис. пайків і 15 тис. аптечок. Усе це передають людям", – зазначив міський голова.

Він додав, що прохання про допомогу надходять і далі.

"На телефони – мій особистий і моїх помічників – телефонують тисячі харків'ян, багатьом дуже важко. Говоримо з кожним, вивчаємо обставини та першочергові потреби людей. Спасибі волонтерам та всім, хто став поруч із нами для допомоги у важкий час. Карантин триває", – написав Кернес.

"Українським новинам" підтвердили у пресслужбі DCH, що до передання харків'янам, які перебувають у зв'язку з епідемією у дуже скрутному становищі, готують нову партію продуктових наборів та аптечок.

"Усі продукти і ліки закуповуються безпосередньо у виробників, їхні ціни значно нижчі ринкових, оскільки не включають торгові націнки. Загальна сума фінансування програми роздачі пайків та аптечок Олександром Ярославським і Геннадієм Кернесом з урахуванням нової хвилі доставок досягне 26 млн грн", – зазначає агентство.

Від Ярославського в Україну прибуло 100 тис. ПЛР-тестів на коронавірус, бізнесмен заплатив за них $850 тис. і ще $1 млн 150 тис. – за 50 апаратів штучної вентиляції легенів.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса станом на 2 квітня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 1 млн осіб, із них понад 220 тис. одужало, а понад 56 тис. померли.

В Україні, за даними МОЗ станом на 10.00 3 квітня, коронавірусну інфекцію COVID-19 підтвердили у 942 осіб, із них 19 одужали, а 23 померли.